Life coaching

Met life coaching onderzoek je drie wezenlijk levensvragen!

Wie ben ik?

Zelfkennis is de basis voor geluk. Als jij jezelf beter leert kennen zal je beter om kunnen gaan met tegenslagen.                                                                                                        

Wat kan ik?

Waar liggen jouw talenten? Iets doen waar je goed in bent, geeft plezier in je leven. Wat zijn jouw mogelijkheden en wat de onmogelijkheden. Realistisch zijn is een belangrijk punt tijdens jouw coaching.

Wat wil ik?

Willen en kunnen vormen samen één geheel. Realistisch zijn bij wat jij wilt, binnen jouw mogelijkheden, is heel belangrijk!

Life coaching is erop gericht storende factoren te onderkennen en het leven zodanig te herinrichten dat optimaal geluk ontstaat. Een goede balans vinden in persoonlijkheid en leven is één van de manier om het geluk te vinden. Life coaching richt zich hierop door een balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Verhoging van zelfvertrouwen, hantering van stress, ontwikkeling van talenten en het zorgdragen voor goede communicatie zullen helpen aan een betere en heldere blik op de toekomst. Als lifecoach zal ik je helpen om beter inzicht te krijgen in jezelf, zodat jouw leven plezieriger en gelukkiger wordt.

 

Quote: Mijn gesprekken met Nico zijn heel waardevol geweest. Nico is een rustig persoon, die niet oordeelt. Had meer het gevoel een gesprek met een goede vriend te hebben dan met een "Lifecoach". september 2015, J. van H. 

 

Mijn werkwijze:

In tegenstelling tot behandeling door een Psycholoog, is een coaching traject geen behandeling maar een motivatie traject. Ik zal naar je luisteren en jou alle gelegenheid geven om terug te gaan naar het moment in je leven waar het mis is gegaan. Daarna ga ik jou  motiveren om te gaan werken werken aan jouw toekomst. Door mijn vraagstelling zal ik de confrontatie met jou aangaan. Op deze manier wordt er een opening gemaakt en gaan wij samen werken aan jouw herstel.

Wanneer en waarom naar een life coach?

Coaching kies je als je snel en effectief resultaat wilt bij het bereiken van een doel of het oplossen van problemen. Een goede coach heeft geen oordeel en mening over je. Hij respecteert de gedachten dat jij het wilt, kunt en gaat doen.

Life coaching levert jou de volgende voordelen op:

Betere balans en meer zelfkennis. - Beter in je vel zitten. - Conflictbeheersing. - Het leren omgaan met beperkingen. - Inzicht in je talenten en kwaliteiten.- Luisteren naar anderen.- Leren van organiseren en plannen. - Relatie verstoringen herkennen. - Storende gedachten weten te neutraliseren.

Waarom praten met een lifecoach?

Met vrienden of familie praat je vanuit een bestaande structuur en rolverdeling. Zij geven een goed bedoeld advies, maar het heeft meestal geen resultaat.

Wat kost een life coach?

Een sessie met mij als life coach is per uur goedkoper dan een paar schoenen of een nieuwe outfit. Om je innerlijk en uitstraling positief te beinvloeden kan volstaan worden met een aantal sessies. Soms kunnen 2 of 3 sessies al volstaan en zorgen dat je weer een evenwichtig en blij persoon wordt die zelfbewust in het leven staat. 

Het eerste (intake) gesprek is (onder voorbehoud) gratis en zullen we voornamelijk kijken of er een klik is tussen jou en mij.

Quote: Het eerste gesprek met Nico voelde gelijk al goed en vertrouwd. juni 2016.